Pannestekt lyr med squash- og fennikelsalat og urtedressing
Glutenfri

Pannestekt lyr

med squash- og fennikelsalat og urtedressing
3.9 (108)
Under 30 min
8 Ingredienser
Denne urtedressingen gir retten et friskt sting og passer utrolig godt til fisken. Med en syrlig salat er fiskemiddagen komplett.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eddik 7 %
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Bakepotet
1 stk
Fennikel
½ stk
Squash
½ stk
Dill
½ bunt
Salt
½ ts
Sukker
1 ss
Eddik 7 %
2 ss
Vann
½ dl
Lyrfilet
150 g
(Fisk)
Smør
1 ss
(Melk)
Sitron
½ stk
Dill
½ bunt
Urtedressing
½ pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
564 kcal
Fett:
15 g
Karbohydrater:
72 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også dampe fisken. Ha 1 l vann, 1 ss salt, 5 hele pepperkorn, ½ sitron og 2 laurbærblader i en kjele. Kok opp, legg i fisken og la den trekke i 5–8 minutter. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.

Kutt bakepoteten i 4 biter, og kok potetbitene i 10–15 minutter, eller til de er møre.
 Skyll fennikelen og squashen. Kutt fennikelen og squashen i tynne skiver med en ostehøvel eller skarp kniv. Skyll og grovhakk halvparten av dillen. Bland sammen ½ ts salt, 1 ss sukker, 2 ss eddik og ½ dl vann i en bolle. Ha grønnsakene og dillen i bollen, og vend det hele godt sammen. La squash- og fennikelsalaten stå på benken frem til servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over fisken. 
Kutt sitronen i båter. Ha sitronbåtene, resten av dillen og urtedressingen til retten. 
God middag!