Glutenfri
Pannestekt lyr
med squash- og fennikelsalat og urtedressing3.9 (108)
Under 30 min
8 Ingredienser
Denne urtedressingen gir retten et friskt sting og passer utrolig godt til fisken. Med en syrlig salat er fiskemiddagen komplett.
Denne urtedressingen gir retten et friskt sting og passer utrolig godt til fisken. Med en syrlig salat er fiskemiddagen komplett.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Bakepotet
1 stk
Fennikel
½ stk
Squash
½ stk
Dill
½ bunt
Salt
½ ts
Sukker
1 ss
Eddik 7 %
2 ss
Vann
½ dl
Lyrfilet
150 g
Smør
1 ss
Sitron
½ stk
Dill
½ bunt
Urtedressing
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 564 kcal
- Fett:
- 15 g
- Karbohydrater:
- 72 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også dampe fisken. Ha 1 l vann, 1 ss salt, 5 hele pepperkorn, ½ sitron og 2 laurbærblader i en kjele. Kok opp, legg i fisken og la den trekke i 5–8 minutter. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Kutt bakepoteten i 4 biter, og kok potetbitene i 10–15 minutter, eller til de er møre.
Skyll fennikelen og squashen. Kutt fennikelen og squashen i tynne skiver med en ostehøvel eller skarp kniv. Skyll og grovhakk halvparten av dillen. Bland sammen ½ ts salt, 1 ss sukker, 2 ss eddik og ½ dl vann i en bolle. Ha grønnsakene og dillen i bollen, og vend det hele godt sammen. La squash- og fennikelsalaten stå på benken frem til servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over fisken.
Kutt sitronen i båter. Ha sitronbåtene, resten av dillen og urtedressingen til retten.
God middag!