Glutenfri
Laktosefri
Barbecueglasert kyllingfilet med rissalat
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Barbecuesaus er en av sommerens store gjengangere, og her får du saftig kyllinglårfilet med en frisk rissalat som du kan dynke med den herlige sausen.
Barbecuesaus er en av sommerens store gjengangere, og her får du saftig kyllinglårfilet med en frisk rissalat som du kan dynke med den herlige sausen.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Basmatiris
135 g
Gulrot
1 stk
Rødløk
½ stk
Grønt eple
½ stk
Ruccola
50 g
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Olivenolje
1 ss
Barbecuesaus
1 pakke
Delt kyllingfilet
180 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 689 kcal
- Fett: 14 g
- Karbohydrater: 89 g
- Protein: 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kyllingen kan gjerne grilles om været tillater det. Klargjør grillen. Legg mindre kull på den ene siden av grillen, slik at du får én grillsone med direkte varme og én med indirekte varme. Pensle kyllingen med barbecuesausen underveis.
Tilbered risen som anvist på pakken. Skrell og kutt gulroten i to, og deretter i tynne skiver på skrå. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll eplet, og kutt det i tynne strimler. Skyll og tørk ruccolaen. Ha gulroten, rødløken og eplet i en bolle, vend inn 1 ss eplesidereddik, og la bollen stå fremme.
Ha litt av barbecuesausen i en skål til servering, slik at du ikke blander det du pensler den rå kyllingen med og det du skal servere til retten. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper underveis, og pensle med resten av barbecuesausen.
Ha ruccolaen, den ferdigkokte risen og 1 ss olivenolje i gulrot- og rødløksalaten. Bland det godt sammen, og krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!
God middag!