Stekt lyr med dampet nykål og rømmesaus

Stekt lyr med dampet nykål og rømmesaus

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • salt
Poteter
200 g
Nykål
1 stk
Gulrot
1 stk
Smør
1 ss
Seterrømme
½ pakke
(Laktose)
Vårløk
¼–½ pakke
Urtemiks
½ pakke
(Sulfitt)
Lyrfilet
200 g
(Fisk)
Hvetemel
1 ss
Salt
Smør
1 ss
Vårløk
1 stilk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: N/A
  • Fett: N/A
  • Karbohydrater: N/A
  • Protein: N/A
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok alle potetene samtidig, så går det fortere å lage potetsalat når du skal lage det senere i uken.

Ha potetene i en kjele og dekk dem akkurat med vann. Kok potetene til de er møre, det tar omtrent 20 minutter (se tips).
Kutt kålen i båter. Skrell gulrot og kutt den på skrå i middels store biter. Ha grønnsakene over potetene de siste 8 minuttene av koketiden. Ha på smør helt mot slutten.
Skyll lyrfileten i kaldt vann og tørk den lett med papir. Krydre med salt og pepper og vend fileten i hvetemel.
Kutt vårløken i tynne skiver. Ha halvparten av vårløken og urtemix i rømmen. Rør godt sammen.
Ha smør i en middels varm stekepanne og stek fisken i 3 minutter på hver side. Fisken er ferdig når den flaker seg.
Server stekt lyr med poteter, smørdampede grønnsaker og rømmesaus. Dryss over resten av vårløken.
God middag!