Vegetar
Tortillalefser med sprøstekte kikerter, fetaost, ovnsbakt søtpotet og spicy korianderdressing
4.07 (317)
Under 35 min
13 Ingredienser
Wraps er en genial middag, og fyllet kan varieres i det uendelige. En variant proppet med deilige grønnsaker og salt fetaost er bare å nyte.
Wraps er en genial middag, og fyllet kan varieres i det uendelige. En variant proppet med deilige grønnsaker og salt fetaost er bare å nyte.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Søtpotet
1 stk
Kikerter
1 pakke
Karri
1 pakke
Vårløk
1 pakke
Grønn paprika
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Lime
½ stk
Koriander
1 bunt
Hvitløksfedd
½ stk
Rød chili
½ stk
Lime
½ stk
Olivenolje
½ dl
Tortillalefser
2–4 stk
Fetaost
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 851 kcal
- Fett: 42 g
- Karbohydrater: 90 g
- Protein: 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk ekstra god olivenolje i korianderdressingen for best mulig resultat.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll og kutt søtpoteten i store terninger. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Tørk kikertene i et kjøkkenhåndkle. Fordel kikertene og søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn karrien og litt olje, salt og pepper. Stek kikertene og søtpoteten midt i ovnen i 15–20 minutter.
Skyll og finhakk vårløken. Rens og kutt paprikaen i strimler. Del limen i to. Bland sammen rødkålen, vårløken og paprikaen i en skål, og smak til med saft fra halve limen og litt salt.
Skyll og tørk korianderen. Skrell og grovhakk hvitløken. Grovhakk chilien. Ha korianderen, chilien, hvitløken og ½ dl olivenolje i et litermål, og kjør det hele til en jevn dressing med en stavmikser. Smak til med saft fra resten av limen, litt salt og pepper.
Pakk tortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 6–8 minutter.
Fyll tortillalefsene med den ovnsbakte søtpoteten og kikertene, rødkålsalaten, fetaosten og korianderdressingen.
God middag!