Tortillalefser med sprøstekte kikerter, fetaost, ovnsbakt søtpotet og spicy korianderdressing
Vegetar

Tortillalefser med sprøstekte kikerter, fetaost, ovnsbakt søtpotet og spicy korianderdressing

4.07 (317)
Under 35 min
13 Ingredienser
Wraps er en genial middag, og fyllet kan varieres i det uendelige. En variant proppet med deilige grønnsaker og salt fetaost er bare å nyte.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Søtpotet
1 stk
Kikerter
1 pakke
Karri
1 pakke
Vårløk
1 pakke
Grønn paprika
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Lime
½ stk
Koriander
1 bunt
Hvitløksfedd
½ stk
Rød chili
½ stk
Lime
½ stk
Olivenolje
½ dl
Tortillalefser
2–4 stk
(Hvete, Gluten)
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 851 kcal
  • Fett: 42 g
  • Karbohydrater: 90 g
  • Protein: 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk ekstra god olivenolje i korianderdressingen for best mulig resultat.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
Skyll og kutt søtpoteten i store terninger. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Tørk kikertene i et kjøkkenhåndkle. Fordel kikertene og søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn karrien og litt olje, salt og pepper. Stek kikertene og søtpoteten midt i ovnen i 15–20 minutter.
Skyll og finhakk vårløken. Rens og kutt paprikaen i strimler. Del limen i to. Bland sammen rødkålen, vårløken og paprikaen i en skål, og smak til med saft fra halve limen og litt salt.
Skyll og tørk korianderen. Skrell og grovhakk hvitløken. Grovhakk chilien. Ha korianderen, chilien, hvitløken og ½ dl olivenolje i et litermål, og kjør det hele til en jevn dressing med en stavmikser. Smak til med saft fra resten av limen, litt salt og pepper.
Pakk tortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 6–8 minutter.
Fyll tortillalefsene med den ovnsbakte søtpoteten og kikertene, rødkålsalaten, fetaosten og korianderdressingen.
God middag!