Posjert kveitefilet med potetmos, glaserte gulrøtter og teriyakismør
Laktosefri

Posjert kveitefilet med potetmos, glaserte gulrøtter og teriyakismør

4.03 (69)
Under 30 min
6 Ingredienser
Fløyelsmyk og posjert kveite som flaker seg på tallerken, med et teriyakismør som fremhever alle de gode smakene er hverdagsluksus.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • melk
  • sukker
  • vann
  • salt
  • pepper
Kokte timian- og hvitløkspoteter
200 g
(Sulfitt)
Smør
1 ts
(Melk)
Melk
½ dl
(Melk)
Timian
¼ bunt
Gulrøtter
2 stk
Sitron
¼ stk
Smør
½ ss
(Melk)
Sukker
½ ts
Kveitefilet m/skinn
200 g
(Fisk)
Vann
1 l
Salt
1 ss
Teriyakisaus
50 g
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 779 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 62 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også melkeposjere fisken. Kok opp nok helmelk til å dekke fisken. Tilsett litt hvitløk i skiver, salt, pepper og eventuelt en urtekvast. La fisken trekke i melken til den er ferdig.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft, og kok opp en kjele med 1 liter vann og 1 ss salt til fisken.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med poteter i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Hell av vannet, og ha potetene i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ts smør. Spe på med ½ dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Plukk bladene av timianen. Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Legg gulrøttene i en ildfast form, og vend inn ½ ss smør, ½ ts sukker, litt salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 10 minutter. Vend inn timianbladene og litt saft fra sitronen når det gjenstår omtrent 5 minutter av gulrøttenes steketid. Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
 Skru ned varmen på kjelen fra punkt 1 til lav varme. La fisken trekke i det varme vannet i 7–8 minutter, til den flaker seg. Fjern skinnet før servering.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek smøret i 2 minutter, til det er gyllent, og ha i teriyakisausen.
God middag!
God middag!