Laktosefri
Posjert kveitefilet med potetmos, glaserte gulrøtter og teriyakismør
4.03 (69)
Under 30 min
6 Ingredienser
Fløyelsmyk og posjert kveite som flaker seg på tallerken, med et teriyakismør som fremhever alle de gode smakene er hverdagsluksus.
Fløyelsmyk og posjert kveite som flaker seg på tallerken, med et teriyakismør som fremhever alle de gode smakene er hverdagsluksus.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- melk
- sukker
- vann
- salt
- pepper
Kokte timian- og hvitløkspoteter
200 g
Smør
1 ts
Melk
½ dl
Timian
¼ bunt
Gulrøtter
2 stk
Sitron
¼ stk
Smør
½ ss
Sukker
½ ts
Kveitefilet m/skinn
200 g
Vann
1 l
Salt
1 ss
Teriyakisaus
50 g
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 779 kcal
- Fett: 40 g
- Karbohydrater: 62 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også melkeposjere fisken. Kok opp nok helmelk til å dekke fisken. Tilsett litt hvitløk i skiver, salt, pepper og eventuelt en urtekvast. La fisken trekke i melken til den er ferdig.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft, og kok opp en kjele med 1 liter vann og 1 ss salt til fisken.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med poteter i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Hell av vannet, og ha potetene i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ts smør. Spe på med ½ dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Plukk bladene av timianen. Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Legg gulrøttene i en ildfast form, og vend inn ½ ss smør, ½ ts sukker, litt salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 10 minutter. Vend inn timianbladene og litt saft fra sitronen når det gjenstår omtrent 5 minutter av gulrøttenes steketid. Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
Skru ned varmen på kjelen fra punkt 1 til lav varme. La fisken trekke i det varme vannet i 7–8 minutter, til den flaker seg. Fjern skinnet før servering.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek smøret i 2 minutter, til det er gyllent, og ha i teriyakisausen.
God middag!
God middag!