Mager svinekam med ovnsbakte grønnsaker og soppsaus
Roede

Mager svinekam

med ovnsbakte grønnsaker og soppsaus
4.17 (308)
Under 45 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Gulrøtter
200 g
Rødløk
1 stk
Olje
1 ts
Mager svinekam i skiver
300 g
Olje
1 ts
Soppsaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 535 kcal
  • Fett: 21 g
  • Karbohydrater: 47 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt selleriroten og gulrøttene i biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 4 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter før servering.
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag! 
300 g Svinekjøtt: 125 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!