Laktosefri
Sprøstekt laksefilet med bulgur og thailandsk myntesalat
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Vann
- sukker
- hvetemel
- egg
- salt
- pepper
- olje
Bulgur
125 g
Rød chili
½ stk
Hvitløksfedd
½ stk
Lime
½ stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
Vann
2 ss
Sukker
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Selleristang
1 stk
Tomater
1 stk
Mynte
1 bunt
Laksefilet
270 g
Panering
35 g
Hvetemel
½ dl
Egg
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 695 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 67 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered bulguren som anvist på pakken.
Skyll chilien, og skrell hvitløken. Kutt chilien og hvitløken i mindre biter. Ha chilien, hvitløken, saften fra limen, soyasausen, 2 ss vann og 1 ss sukker i en bolle. Miks det hele til en dressing med en stavmikser.
Skrell sjalottløken. Skyll selleristangen og tomaten. Kutt tomaten i båter, løken i tynne skiver, og sellerien i omtrent 5 cm lange strimler. Ha grønnsakene i en bolle, og vend inn halvparten av dressingen fra punkt 2.
Del hvert fiskestykke i tre deler, og krydre med salt og pepper. Ha ½ dl hvetemel og paneringen i hver sin dype tallerken. Knekk 1 egg i en tredje dyp tallerken, og pisk det med en gaffel. Vend fiskebitene først i hvetemelet, så i egget, og til slutt i paneringen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskestykkene i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de er sprø utenpå og gjennomstekte inni.
Skyll mynten, og plukk bladene fra stilkene. Vend myntebladene inn i salaten rett før servering.
Nyt måltidet!
God middag!