Vegetar
Nudelwok med pannestekt aubergine, smuldret fetaost og granateplekjerner
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- soyasaus
- sukker
- salt
Eggenudler
125 g
Koriander
1 bunt
Spinat
50 g
Rødløk
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
Aubergine
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Olivenolje
1 ss
Hvitløksfedd
1 stk
Lime
1 stk
Soyasaus
4 ss
Sukker
½–1 ss
Granateple
1 stk
Fetaost
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 520 kcal
- Fett: 15 g
- Karbohydrater: 78 g
- Protein: 18 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du plukker ut granateplekjernene over en bolle fylt med vann, blir det mindre søl!
Kok nudlene som anvist på pakken. Skyll og grovhakk korianderen. Skyll og tørk spinaten. Skrell og kutt rødløken i skiver.
Skyll og kutt auberginen i små terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss olivenolje. Stek aubergineterningene i omtrent 5 minutter. Tilsett hvitløken og litt salt, og stek videre i 1 minutt.
Skrell og finhakk hvitløken. Del limen i to, og press saften fra limen i en liten skål. Bland inn hvitløken, 4 ss soyasaus og ½–1 ss sukker.
Ha de ferdigkokte nudlene i et dørslag, skyll dem i kaldt vann, og la de renne av seg. Ha spinaten, løken og nudlene i stekepannen med auberginen, og ha over woksausen. Stek videre i omtrent 1 minutt, og strø over korianderen og sesamfrøene til slutt.
Kutt av toppen på granateplet. Skjær fire snitt nedover langs skallet, og brekk granateplet i fire deler. Plukk ut granateplekjernene (se tips). Dryss granateplekjernene over retten, og smuldre fetaosten over.
Vel bekomme!
God middag!