Laktosefri
Glutenfri
Rekebowl med ingefærsyltet rødkål, kokt egg, chilimajones og sesamfrø
3.99 (115)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Skalldyr·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
Jasminris
135 g
Ingefær
½ bit
Finsnittet rødkål
100 g
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Egg
2 stk
Reker
200 g
Lime
1 stk
Ingefær
½ bit
Glutenfri soyasaus
½ pose
Sukker
1 ss
Agurk
½ stk
Spinat
50 g
Chilimajones
½ pakke
Sesamfrø
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 696 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 91 g
- Protein: 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele, og ta den av varmen når sukkeret er løst opp. Skrell og finhakk hele ingefæren. Ha den finsnittede rødkålen og halvparten av ingefæren i en serveringsskål, og hell over syltelaken. Rør om, og la rødkålen stå på benken frem til servering.
Kok opp en kjele med vann, og kok eggene i omtrent 8 minutter. Skyll de ferdigkokte eggene under kaldt vann i omtrent 30 sekunder. Skrell og del eggene i to.
Ha rekene i en sil, og skyll dem under kaldt vann. Ha rekene over i en serveringsskål. Del limen i to, og press saften fra limen over rekene. Rør inn resten av den finhakkede ingefæren, halve posen med soyasaus og 1 ss sukker.
Skyll og kutt agurken i terninger. Skyll og tørk spinaten.
Ha risen i skåler, og fordel rekene, rødkålen, eggene, agurken og spinaten oppå. Topp med chilimajonesen og sesamfrøene.
God middag!