Rekebowl med ingefærsyltet rødkål, kokt egg, chilimajones og sesamfrø
Laktosefri
Glutenfri

Rekebowl med ingefærsyltet rødkål, kokt egg, chilimajones og sesamfrø

3.99 (115)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
Jasminris
135 g
Ingefær
½ bit
Finsnittet rødkål
100 g
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Egg
2 stk
(Egg)
Reker
200 g
(Skalldyr)
Lime
1 stk
Ingefær
½ bit
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Sukker
1 ss
Agurk
½ stk
Spinat
50 g
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 696 kcal
  • Fett: 23 g
  • Karbohydrater: 91 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele, og ta den av varmen når sukkeret er løst opp. Skrell og finhakk hele ingefæren. Ha den finsnittede rødkålen og halvparten av ingefæren i en serveringsskål, og hell over syltelaken. Rør om, og la rødkålen stå på benken frem til servering.  
Kok opp en kjele med vann, og kok eggene i omtrent 8 minutter. Skyll de ferdigkokte eggene under kaldt vann i omtrent 30 sekunder. Skrell og del eggene i to.     
 Ha rekene i en sil, og skyll dem under kaldt vann. Ha rekene over i en serveringsskål. Del limen i to, og press saften fra limen over rekene. Rør inn resten av den finhakkede ingefæren, halve posen med soyasaus og 1 ss sukker.  
 Skyll og kutt agurken i terninger. Skyll og tørk spinaten.
 Ha risen i skåler, og fordel rekene, rødkålen, eggene, agurken og spinaten oppå. Topp med chilimajonesen og sesamfrøene.  
God middag!