Lofotburger i briochebrød
med frisk agurk- og fennikelsalat, urtedressing og potetkløfterNy oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Spelthvete
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eddik 7 %
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Poteter
350 g
Urtemiks
1 pakke
Agurk
½ stk
Fennikel
½ stk
Grønt eple
1 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Lofotburgere med torsk og sei
250 g
Brioche hamburgerbrød
1 pakke
Urtedressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 562 kcal
- Fett:
- 12 g
- Karbohydrater:
- 81 g
- Protein:
- 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn urtemiksen når potetene er ferdigstekte.
Skyll og kutt agurken og fennikelen i tynne skiver. Skyll og kutt eplet i små terninger. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn agurken og fennikelen. La grønnsakene trekke i laken frem til servering. Hell av laken og vend inn epleterningene.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fiskeburgerne i omtrent 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
Ha urtedressingen på hamburgerbrødet ved servering, og sett sammen burgerne etter eget ønske.
God middag!