Lofotburger i briochebrød med frisk agurk- og fennikelsalat, urtedressing og potetkløfter

Lofotburger i briochebrød med frisk agurk- og fennikelsalat, urtedressing og potetkløfter

3.91 (345)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete

Basisvarer:
  • Eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Urtemiks
1 pakke
Agurk
½ stk
Fennikel
½ stk
Grønt eple
1 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Lofotburgere med torsk og sei
250 g
(Fisk, Selleri, Sennep)
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
(Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 562 kcal
  • Fett: 12 g
  • Karbohydrater: 81 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn urtemiksen når potetene er ferdigstekte. 
 Skyll og kutt agurken og fennikelen i tynne skiver. Skyll og kutt eplet i små terninger. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn agurken og fennikelen. La grønnsakene trekke i laken frem til servering. Hell av laken og vend inn epleterningene. 
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fiskeburgerne i omtrent 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
 Ha urtedressingen på hamburgerbrødet ved servering, og sett sammen burgerne etter eget ønske. 
God middag!