Roede
Vegetar
Vegetarpizza med skjørost, grønnkål og syltet rødløk
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Pizzaer laget med fullkornsbunner, toppet med skjørost fra Rørosmeieriet, sprø grønnkål og sopp, utgjør en sunn, god og inspirerende middag.
Pizzaer laget med fullkornsbunner, toppet med skjørost fra Rørosmeieriet, sprø grønnkål og sopp, utgjør en sunn, god og inspirerende middag.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- vann
- olje
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Sjampinjong
200 g
Grønnkål
100 g
Persillade
1 pakke
Pizzabunn av fullkorn
2–4 stk
Pizzasaus
½–1 pakke
Skjørost
½ pakke
Revet Grande Premium
½ pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Olje
½ ss
Olivenolje
½ ss
Tomater
2 stk
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 512 kcal
- Fett: 13 g
- Karbohydrater: 67 g
- Protein: 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bytt plass på stekebrettene underveis i steketiden hvis du steker flere pizzaer samtidig. På den måten får alle pizzaene både over- og undervarme, og dermed et likere resultat.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Bruk gjerne pizzafunksjonen.
Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i omtrent 4 minutter, til den er litt gyllen. Ha i soyasausen og krydre med litt pepper. Bland sammen grønnkålen, ½ ss olivenolje, persilladen og litt salt i en skål.
Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir. Fordel pizzasausen jevnt utover pizzabunnene, og fordel skjørosten og Grande Premium-osten på bunnene. Topp med den marinerte grønnkålen og den stekte soppen. Stek pizzaene nederst i stekeovnen i 8–10 minutter, til osten er gyllen (se tips).
Kutt tomatene i terninger. Skyll og tørk ruccolaen. Bland tomatene og ruccolaen sammen i en skål.
Topp de ferdigstekte pizzaene med den syltede rødløken og tomatsalaten.
1½ stk Salat: 75 g Energiinnhold: ca. 450 kcal.
God middag!