Kylling i fullkornspita med hjertesalat, agurk og hvitløksdressing
Roede

Kylling i fullkornspita med hjertesalat, agurk og hvitløksdressing

4 (405)
Under 30 min
8 Ingredienser
Pitabrød er perfekt i en travel hverdag. Vi har fylt dem med saftig kylling og sprø grønnsaker, og med mild hvitløksdressing er dette sunt, raskt og godt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Hjertesalat
1 stk
Agurk
1 stk
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Urtemiks
½–1 pakke
Olje
1 ss
Fullkornspita
4 stk
(Hvete, Rug)
Hvitløksdressing
½ pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 777 kcal
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 80 g
  • Protein: 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pitabrødene kan også varmes forsiktig i brødrister. Da trenger du ikke å skru på stekeovnen. Skyll løken i kaldt vann, eller stek den sammen med kyllingen for å gi den en mildere smak.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft (se tips).
 Skyll og kutt salaten i strimler. Kutt agurken i strimler. Skrell sjalottløken, og kutt den og tomaten i skiver. Legg grønnsakene på en tallerken.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side, til den er gjennomstekt. Krydre med pepper og urtemiksen. Kutt kyllingen i strimler, og legg kyllingen over i stekepannen igjen. 
 Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 3–4 minutter. Fyll de nystekte pitabrødene med grønnsakene og kyllingen, og topp med hvitløksdressingen. 
125 g Pitabrød: 1 stk Salat: 150 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!