Pannestekt laksefilet med rustikk potetmos, reddik og teriyaki- og limesjy
Roede

Pannestekt laksefilet

med rustikk potetmos, reddik og teriyaki- og limesjy
4.26 (74)
Under 30 min
6 Ingredienser
Når laksen stekes i pannen, får den en sprø stekeskorpe og en saftig kjerne. Teriakisjyen er et nydelig tilbehør, og reddikene gir god krønsj.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Margarin
  • pepper
  • salt
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Gulrøtter
400 g
Reddiker
1 pakke
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Teriyakisaus
½–1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Lime
½ stk
Margarin
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
683 kcal
Fett:
35 g
Karbohydrater:
56 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg fisken i en ildfast form, og topp den med smøret, saft fra limen, teriyakisausen, salt og pepper. Stek fisken i ovnen på 200 grader varmluft i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.

 Kok opp vann i en kjele. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
 Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver på skrå. Skyll og kutt reddikene i to. Kok grønnsakene i 3–4 minutter, eller til de er møre. 
 Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre fiskestykkene med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss margarin. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Ha i teriyakisausen og saften fra limen. Øs teriyakisjyen over fisken.
Potetmos: 150 g Laks: 125 g Grønnsaker: 150 g Teriyakisjy: 1 ss Energiinnhold: ca. 490 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!