Roede
Pannestekt laksefilet med rustikk potetmos, reddik og teriyaki- og limesjy
4.2 (514)
Under 30 min
6 Ingredienser
Når laksen stekes i pannen, får den deilig sprø stekeskorpe og en saftig kjerne. Teriakisjy er nydelig tilbehør, og reddiker gir god krønsj.
Når laksen stekes i pannen, får den deilig sprø stekeskorpe og en saftig kjerne. Teriakisjy er nydelig tilbehør, og reddiker gir god krønsj.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Margarin
- salt
- pepper
Rustikk potetmos med timian
500 g
Gulrøtter
400 g
Reddiker
1 pakke
Laksefilet
270 g
Teriyakisaus
½–1 pakke
Lime
½ stk
Margarin
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 538 kcal
- Fett: 24 g
- Karbohydrater: 58 g
- Protein: 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek fisken i ovnen på 200 grader varmluft. Legg fisken i en ildfast form, og topp den med smøret, saft fra limen, teriyakisausen, salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver på skrå. Kutt reddikene i to. Kok grønnsakene i 3–4 minutter, eller til de er møre.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre fiskestykkene med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss margarin. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Ha i teriyakisausen og saften fra limen. Øs teriyakisjyen over fisken.
God middag!
Potetmos: 150 g Laks: 125 g Grønnsaker: 150 g Teriyakisjy: 1 ss Energiinnhold: ca. 490 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!