Brennende kjærlighet med stekt kjøttpølse, bacon og rødbete
Glutenfri

Brennende kjærlighet med stekt kjøttpølse, bacon og rødbete

4.15 (553)
Under 35 min
7 Ingredienser
Brennende kjærlighet er en klassisk dansk rett som kan serveres med rødbeter, syltede agurker eller en god sennep.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • melk
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Smør
1 ss
(Melk)
Melk
1 dl
(Melk)
Rødbete
1 stk
Brokkoli
½–1 stk
Magre kjøttpølser
400 g
(Sulfitt, Sennep, Melk, Laktose)
Sjalottløk
1 stk
Baconterninger
75 g
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Smør
1 ss
(Melk)
Sukker
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 711 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 51 g
  • Protein: 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skrell potetene hvis dere ønsker en litt jevnere potetmos.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Kok potetene i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
 Skrell og kutt rødbetene i terninger. Kutt brokkolien i buketter, og  skrell og kutt stilken i terninger. Fordel rødbetene og brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
 Skjær pølsene i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pølsene i 2–3 minutter, til de er lett gylne. Ha pølsene over i en ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie, slik at pølsene holder seg varme frem til servering.   
 Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels varme. Stek baconet i omtrent 4 minutter, til det er sprøtt. Ha i sjalottløken og stek videre i omtrent 3 minutter, til løken er blank. Tilsett 1 ss smør, soyasausen og ½ ss sukker, og stek det hele i 2 minutter til.
Hell vannet av potetene når de er gjennomkokte. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
God middag!