Hvitløk- og estragonmarinert kyllinglår med bulgursalat og lett urtedressing

Hvitløk- og estragonmarinert kyllinglår med bulgursalat og lett urtedressing

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Vann
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
Rødløk
1 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
330 g
Vann
1 dl
Bulgur
125 g
(Hvete)
Spinat
50 g
Tomat
1 stk
Olivenolje
1 ss
Lett urtedressing
75 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 703 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 50 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer der kyllingkjøttet er på sitt tykkeste, og stek kyllingen til kjernetemperaturen er på 70 grader. La kyllingen hvile i 5 minutter. Da vil temperaturen være på 70–75 grader, som er bra for kyllinglår.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken og selleriroten i grove terninger. 
Ha rødløken, selleriroten, kyllingen og 1 dl vann i en stor ildfast form. Krydre med litt salt og pepper. Stek det hele midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt (se tips).  
Kok bulguren som anvist på pakken.
Skyll og kutt spinaten i mindre biter. Skyll og kutt tomaten i båter. Bland spinaten og tomaten med den ferdigkokte bulguren. Vend inn 1 ss olivenolje, litt salt og pepper. 
Server urtedressingen og sjyen fra den ildfaste formen til retten. 
God middag!