Hvitløk- og estragonmarinert kyllinglår med bulgursalat og lett urtedressing
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Vann
- olivenolje
- salt
- pepper
Rødløk
1 stk
Sellerirot
300 g
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
330 g
Vann
1 dl
Bulgur
125 g
Spinat
50 g
Tomat
1 stk
Olivenolje
1 ss
Lett urtedressing
75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 703 kcal
- Fett: 37 g
- Karbohydrater: 50 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer der kyllingkjøttet er på sitt tykkeste, og stek kyllingen til kjernetemperaturen er på 70 grader. La kyllingen hvile i 5 minutter. Da vil temperaturen være på 70–75 grader, som er bra for kyllinglår.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken og selleriroten i grove terninger.
Ha rødløken, selleriroten, kyllingen og 1 dl vann i en stor ildfast form. Krydre med litt salt og pepper. Stek det hele midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt (se tips).
Kok bulguren som anvist på pakken.
Skyll og kutt spinaten i mindre biter. Skyll og kutt tomaten i båter. Bland spinaten og tomaten med den ferdigkokte bulguren. Vend inn 1 ss olivenolje, litt salt og pepper.
Server urtedressingen og sjyen fra den ildfaste formen til retten.
God middag!