Kylling med ovnsbakte poteter, maiskrem og sjysaus
Laktosefri
Glutenfri

Kylling med ovnsbakte poteter

maiskrem og sjysaus
4.32 (292)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Pastinakk
1 stk
Kålrot
300 g
Poteter
350 g
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Maiskorn
1 pakke
Melk
½ dl
(Melk)
Smør
1 ss
(Melk)
Sjysaus
1 pakke
(Melk)
Persille
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
654 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
56 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du synes det blir for tidkrevende å lage maiskremen, kan du steke maisen raskt i en stekepanne med litt smør i stedet.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skrell pastinakken og kålroten. Kutt pastinakken i båter på langs, og kutt kålroten i grove biter. Skyll og kutt potetene i båter. Fordel pastinakken, kålroten og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Stek kyllingen på toppen av grønnsakene de siste 8–10 minuttene av grønnsakenes steketid, eller til kyllingen er gjennomvarm.
 Hell laken av maisen. Kok opp ½ dl melk og 1 ss smør i en liten kjele, og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
 Ha sausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme under omrøring. 
Skjær kyllingen i skiver. Skyll og finhakk persillen, og strø den over grønnsakene ved servering.
God middag!