Laktosefri
Glutenfri
Kylling med ovnsbakte poteter, maiskrem og sjysaus
4.32 (313)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Pastinakk
1 stk
Kålrot
300 g
Poteter
350 g
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Maiskorn
1 pakke
Melk
½ dl
Smør
1 ss
Sjysaus
1 pakke
Persille
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 654 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 56 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du synes det blir for tidkrevende å lage maiskremen, kan du steke maisen raskt i en stekepanne med litt smør i stedet.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell pastinakken og kålroten. Kutt pastinakken i båter på langs, og kutt kålroten i grove biter. Skyll og kutt potetene i to. Fordel pastinakken, kålroten og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Stek kyllingen på toppen av grønnsakene de siste 8–10 minuttene av grønnsakenes steketid, eller til kyllingen er gjennomvarm.
Hell laken av maisen. Kok opp ½ dl melk og 1 ss smør i en liten kjele, og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Varm opp sausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
Skjær kyllingen i skiver. Skyll og finhakk persillen, og strø den over grønnsakene ved servering.
God middag!