Pasta al forno med salsicciadeig og frisk salat
4.18 (936)
Under 40 min
11 Ingredienser
«Al forno» betyr bakt i ovnen. Dette kan minne om lasagne, men her får du aromatisk salsicciakjøtt og pasta casarecce istedenfor det tradisjonelle fyllet.
«Al forno» betyr bakt i ovnen. Dette kan minne om lasagne, men her får du aromatisk salsicciakjøtt og pasta casarecce istedenfor det tradisjonelle fyllet.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- sukker
- salt
- pepper
- olje
Casarecce
200 g
Gul løk
1 stk
Salsicciadeig
300 g
Tomatsausbase
1 pakke
Basilikum og oregano
1 pose
Bechamelsaus
250 g
Revet Grande Premium
1 pakke
Vann
2 dl
Sukker
1 ts
Rødkål
300 g
Ruccola
50 g
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1164 kcal
- Fett: 53 g
- Karbohydrater: 116 g
- Protein: 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland kjøttsausen inn i pastaen slik at den fordeler seg godt. Du kan servere pastaretten uten å gratinere den, med pastasausen til pastaen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp lettsaltet vann i en kjele til koking av pastaen.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skrell og grovhakk løken. Varm opp en vid kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter. Ha løken i pannen, og stek det hele i omtrent 5 minutter, rør om underveis. Tilsett tomatsausbasen og 2 dl vann. Kok opp, og la sausen småkoke i omtrent 2 minutter. Smak til med basilikum- og oreganokrydderet, 1 ts sukker, salt og pepper.
Ha den kokte pastaen i en smurt ildfast form. Fordel kjøttsausen og bechamelsausen over pastaen, og topp med Grande Premium-osten. Stek pastaformen i ovnen i omtrent 10 minutter.
Skyll og kutt rødkålen i tynne strimler. Skyll og tørk ruccolaen. Bland sammen rødkålen og ruccolaen i en salatbolle, eller på et serveringsfat. Vend inn balsamicovinaigretten og saft fra sitronen, og krydre med salt og pepper.
Buona cena!
God middag!