Urtestekt lyrfilet med knuste poteter og agurksalat
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Urtestekt lyrfilet med knuste poteter og agurksalat

4.06 (477)
Under 30 min
7 Ingredienser
Urtestekt lyrfilet med knuste poteter og agurksalat med sennepsvinaigrette er en enkel og god Roedeklassiker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Margarin
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Margarin
½ ss
(Melk)
Rødløk
½ stk
Agurk
1 stk
Sennepsvinaigrette
½–1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Lyrfilet
325 g
(Fisk)
Dill
1 pakke
Margarin
1 ss
(Melk)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 401 kcal
  • Fett: 15 g
  • Karbohydrater: 35 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett gjerne litt finhakket løk i de knuste potetene for ekstra smak.

Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp eller en gaffel. Rør inn litt margarin, og smak til med salt og pepper (se tips).
 Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Skyll og kutt agurken i to, og så i skiver. Bland sammen rødløken, agurken og sennepsvinaigretten i en serveringsskål. La agurksalaten stå på benken frem til servering.
 Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre den med salt og pepper. Skyll, tørk og finhakk dillen. Vend fiskestykkene i dillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt margarin. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
 Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten. 
125 g Potet: 150 g Agurksalat: 150 g Energiinnhold: ca. 350 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!