Laktosefri
Glutenfri
Posjert torskefilet med ovnsbakte rødbete- og potetbåter, sellerirotpuré og løksmør
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Salt
- vann
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
Rødbete
1 stk
Poteter
350 g
Torskefilet
325 g
Salt
1 ss
Vann
1 l
Sellerirot
300 g
Sjalottløk
1 stk
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 399 kcal
- Fett: 12 g
- Karbohydrater: 38 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk hansker når du skreller og kutter rødbetene, de gir fra seg mye farge.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp omtrent 1 liter vann i en kjele til fisken.
Skrell og kutt rødbeten i båter. Skyll og kutt potetene i båter. Fordel rødbeten og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rødbetene og potetene midt i ovnen i omtrent 30 minutter.
Tilsett 1 ss salt i kjelen. Ha fisken i kjelen, og skru ned til lav varme. Vannet skal helst ikke koke, men være rett under kokepunktet. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skjær skallet av selleriroten, og kutt den i store terninger. Ha sellerirotterningene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok selleriroten i omtrent 10 minutter. Sil vannet av selleriroten, men spar på litt av kokevannet. Kjør selleriroten og kokevannet til en puré med en stavmikser. Smak til med salt.
Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele med 2 ss smør til middels høy varme. Stek løken i smøret i 4–5 minutter, eller til det hele er nøttebrunt.
God middag!
God middag!