Glutenfri
Krydret svinekam med ovnsbakte poteter og sopp, stekt brokkoli og selleriremulade
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Aromasopp
100 g
Sellerirot
150–300 g
Rødt eple
½–1 stk
Lett crème fraîche
½ pakke
Remulade
½ pakke
Mager svinekam i skiver
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
Smør
½ ss
Rødløk
½–1 stk
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 687 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 47 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Børst soppen fri for jord. Fordel potetene og soppen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og soppen midt i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skrell og grovriv selleriroten på et rivjern. Skyll og kutt eplet i terninger. Ha sellerien og eplet i en skål, og vend inn crème fraîchen og remuladen. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt. Ha ½ ss smør og sitruskrydderet i stekepannen mot slutten av kjøttets steketid, og øs sitrussmøret over kjøttet. Legg kjøttet og sjyen over på en tallerken, og la kjøttet hvile til resten av retten er klar.
Skrell og kutt rødløken i båter. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje og litt smør. Stek brokkoli- og blomkålbukettene og løken i 4–5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
God middag!