Dirty fries med bacon, revet ost, syltet chili og srirachasaus
Laktosefri
Glutenfri

Dirty fries med bacon, revet ost, syltet chili og srirachasaus

4.31 (672)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Søtpotet
1 stk
Paprikakrydder
½ pakke
Rød chili
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
4 ss
Vann
1 dl
Baconterninger
150 g
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Vårløk
1 pakke
Revet ost
100 g
(Melk)
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Srirachasaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 780 kcal
  • Fett: 41 g
  • Karbohydrater: 66 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dryss osten over de ferdigstekte dirty friesene, og stek videre i ovnen i omtrent 5 minutter. For hvem elsker ikke smeltet ost?

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll potetene og søtpoteten, og skrell dem hvis du vil. Kutt potetene og søtpoteten i tynne staver.
Fordel potetene og søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper og paprikakrydderet. Stek potetene og søtpoteten i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne. Vend om på potetene og søtpoteten en gang under steketiden.   
 Skyll og kutt chilien i skiver. Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 4 ss sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Ha chilien og løken i laken, og ta kjelen av varmen. La chilien og løken trekke i laken frem til servering. 
 Ha baconterningene i en stekepanne, og varm opp til høy varme. Stek baconet i 5–7 minutter, eller til det er sprøtt. La baconet renne av seg på et kjøkkenpapir. 
 Skyll og kutt tomaten i store terninger. Skyll og kutt hjertesalaten i mindre biter. Bland tomaten og salaten i en serveringsskål. Bruk gjerne litt av syltelaken fra punkt 3 som dressing i salaten.
Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Server dirty friesen på et stort fat eller på tallerkener. Topp retten med den syltede chilien og sjalottløken, den revne osten, baconet, vårløken, srirachasausen og aiolien. Server salaten til retten.  
God middag!