Laktosefri
Glutenfri
Mørbradbiff med kryddersmør og hvitløksstekte grønne bønner
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser
Det er lite som slår mørt storfekjøtt toppet med et godt kryddersmør. Enda bedre blir det med ovnsbakte poteter til.
Det er lite som slår mørt storfekjøtt toppet med et godt kryddersmør. Enda bedre blir det med ovnsbakte poteter til.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Mørbrad
300 g
Smør
½ ss
Røkt chilimix
1 pakke
Smør
30 g
Grønne bønner
150 g
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 487 kcal
- Fett: 20 g
- Karbohydrater: 38 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også koke bønnene i lettsaltet vann i 2 minutter hvis du heller ønsker det.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Ta kjøttet og 30 g smør ut av kjøleskapet, og la det ligge på benken frem til det skal brukes.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det har fått en stekeskorpe. Ha i ½ ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over biffene. Legg kjøttet over på en tallerken med stekesmøret over, og la det hvile i 5 minutter før servering.
Bland chilikrydderet med det romtempererte smøret fra steg 1 i en skål. Smak til med salt og pepper.
Skyll de grønne bønnene og kutt av endene. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp stekepannen fra steg 3 til middels varme, og ha i litt ny olje. Stek bønnene, rødløken og hvitløken i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper.
Topp biffen med kryddersmøret ved servering.
God middag!