Dill- og sennepsfrøstekt svin med fløtepoteter og kokt brokkoli
Glutenfri

Dill- og sennepsfrøstekt svin med fløtepoteter og kokt brokkoli

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
5 Ingredienser
Fløtegratinerte poteter passer til det aller meste, og er skikkelig comfortfood. Den gode krydderblandingen med sennep og dill er perfekt til svin.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Fløtepoteter
400 g
(Melk, Laktose)
Mager svinekam i skiver
300 g
Kryddermiks med sennep og dill
½ pakke
(Sennep)
Gul løk
½ stk
Smør
1 ss
(Melk)
Brokkoli
½–1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 520 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 29 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt soyasaus og/eller sennep i stekepannen mot slutten av løkens steketid for å lage en rask og smakfull sjysaus.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Ha fløtepotetene i en ildfast form. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomvarme.  
Del svineskivene i to. Bland sammen kryddermiksen i en bolle, og mariner kjøttet i blandingen. Skrell og kutt løken i skiver.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2–3 minutter på hver side, til det er gyllent. Tilsett løken mot slutten av steketiden. Ta kjøttet ut av stekepannen, og ha det over på en tallerken. Dekk kjøttet med aluminiumsfolie. Skru ned varmen på stekepannen, tilsett 1 ss smør, og stek løken videre i omtrent 4 minutter, til den er gyllen. Krydre med salt og pepper. 
 Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolien i 4–5 minutter, eller til den er gjennomkokt. Hell av vannet.
God middag!
God middag!