Italiensk
Laktosefri
Spezzatino di manzo - Italiensk storfegryte med grønne linser, persille og grove bagetter
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
12 Ingredienser
En deilig og varmende gryte full av italienske smaker og mørkokt storfeknokekjøtt.
En deilig og varmende gryte full av italienske smaker og mørkokt storfeknokekjøtt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Bygg·
- Havre·
- Hvete
Basisvarer:
- Vann
- rødvinseddik
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Bakepotet
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Bladpersille
½ bunt
Oregano
1 pakke
Grønne linser
125 g
Hakkede tomater
1 boks
Oksebuljong
1 pakke
Storfeknoke sous vide
325 g
Vann
5 dl
Rødvinseddik
2 ss
Grove bagetter
½ pakke
Bladpersille
½ bunt
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 888 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 111 g
- Protein: 63 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene, løken og bakepoteten i grove terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll bladpersillen, og sorter bladene og stilkene hver for seg. Kutt persillestilkene i mindre biter.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene og persillestilkene i 4–5 minutter, til de får litt farge. Krydre med salt, pepper og basilikum- og oreganokrydderet.
Ha i de grønne linsene, de hakkede tomatene, oksebuljongen, 5 dl vann og 2 ss rødvinseddik (se tips). Kok opp, og la gryten småkoke på middels lav varme i omtrent 20 minutter. Etter 20 minutter rører du inn storfeknoken og kraften fra pakken, og koker det hele videre i omtrent 5 minutter. Rør om underveis. Smak til med salt og pepper.
Tilbered bagettene som anvist på pakken. Del bagettene i skiver på langs før servering.
Finhakk resten av bladpersillen. Topp retten med bladpersillen og litt olivenolje ved servering.
God middag!