20-30
Vegetar
Nuddelwok med libanesisk aubergine, smuldret fetaost og granateplekjerner
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- laktose,
- egg,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- olivenolje
- soyasaus
- sukker
- salt
Nuddelwok
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Koriander
1 bunt
Spinat
50 g
Rødløk
1 stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Libanesisk aubergine
Aubergine
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Olivenolje
1 ss
Woksaus
Hvitløksfedd
1 stk
Lime
1 stk
Soyasaus (Soya)
4 ss
Sukker
½–1 ss
Topping
Granateple
1 stk
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 589 kcal
- Fett 21 g
- Karbohydrater 78 g
- Protein 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten smaker godt både varm og kald, og du kan forberede den dagen i forveien.
- Nuddelwok: Kok nudlene som anvist på pakken. Skyll og grovhakk korianderen. Skyll og tørk spinaten. Skrell og kutt rødløken i strimler.
- Libanesisk aubergine: Skyll og kutt auberginen i små terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss olivenolje. Stek aubergineterningene i omtrent 5 minutter. Tilsett hvitløken og litt salt, og stek videre i 1 minutt.
- Woksaus: Skrell og finhakk hvitløken. Del limen i to, og press saften fra limen i en liten skål. Bland inn hvitløken, 4 ss soyasaus og ½–1 ss sukker.
- Nuddelwok, fortsettelse: Ha de ferdigkokte nudlene i et dørslag, skyll dem i kaldt vann, og la de renne av seg. Ha spinaten, løken og nudlene i stekepannen med auberginen, og ha over woksausen. Stek videre i omtrent 1 minutt, og strø over korianderen og sesamfrøene til slutt.
- Topping: Kutt bunnen og toppen av granateplet. Kutt granateplet forsiktig på langs, før du brekker det i to. Hold granateplet over en serveringsskål, og bank ut granateplekjernene. Dryss granateplekjernene over retten, og smuldre over fetaosten.
- Vel bekomme!