Fiskeburgere med rask kimchi og curry- og mangodressing
Roede
Laktosefri

Fiskeburgere med rask kimchi og curry- og mangodressing

4.06 (217)
Under 30 min
12 Ingredienser
Rask, hjemmelaget koreansk kimchi laget av kinakål smaker perfekt sammen med fiskeburgeren og den gode curry- og mangodressingen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
Søtpotet
1 stk
Tomat
1 stk
Olje
1 ts
Hvitløksfedd
½ stk
Gulrøtter
200 g
Delt kinakål
200 g
Sitron
½ stk
Chiliflak
½–1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Salt
⅓ ts
Lofotburgere med torsk og sei
250 g
(Fisk, Selleri, Sennep)
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Curry- og mangodressing
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 637 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 71 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kimchi er fermenterte grønnsaker, ofte med kinakål som hovedingrediens. Denne oppskriften er en kjemperask variant av den supersunne retten fra Korea. Kinakålen og gulrøttene kan også blandes til en salat, eller stekes sammen med hvitløken.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt søtpoteten i skiver. Kutt tomaten i to. Fordel søtpotetskivene og tomaten utover et stort stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten og tomaten i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 Skrell og finhakk hvitløken. Skrell gulrøttene, og skyll kinakålen. Kutt gulrøttene og kinakålen i strimler. Bland sammen hvitløken, gulrøttene og kinakålen i en skål. Bland inn soyasausen, litt saft fra sitronen, ønsket mengde av chiliflakene, sesamfrøene og ⅓ ts salt. Rør om et par ganger før servering.  
Stek fiskeburgerne i ovnen sammen med søtpoteten de siste 8–10 minuttene av søtpotetens steketid.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering. Server curry- og mangodressingen til retten.
1 stk Hamburgerbrød: ½ stk  Søtpotet: 75 g Rask kimchi: 100 g Curry-og mangodressing 1 ss Energiinnhold: ca. 420 kcal.
God middag!