Laktosefri
Stekt seifilet med kapers, sitron, kokte poteter og grønn salat
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- hvetemel
- smør
- salt
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Sjalottløk
1 stk
Tomat
1 stk
Restaurantsalat
100 g
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Olivenolje
½ ss
Seifilet
325 g
Sitron
½ stk
Kapers
1 glass
Hvetemel
3 ss
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 432 kcal
- Fett: 13 g
- Karbohydrater: 44 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt skallet av sitronen, og kutt fruktkjøttet i små terninger. Vend sitronterningene inn i smøret for en ekstra frisk smak.
Kok potetene i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skyll og kutt tomaten i store biter. Skyll salaten. Ha ½ ss eddik og ½ ss olivenolje i en serveringsskål, og krydre med litt salt og pepper. Vend tomaten, løken og salaten inn i dressingen.
Ha 3 ss mel på en tallerken. Krydre fisken med salt og pepper, og vend den i melet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side.
Skyll den halve sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Kutt sitronen i båter. Hell laken av kapersen.
Ha 2 ss smør, kapersen og skallet fra sitronen i stekepannen med fisken, og skru ned til lav varme (se tips). Øs sitronsmøret og kapersen over fisken i omtrent 2 minutter, til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Server sitronbåtene til retten.
God middag!
God middag!