Stekt seifilet med kapers, sitron, kokte poteter og grønn salat
Laktosefri

Stekt seifilet

med kapers, sitron, kokte poteter og grønn salat
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider- eller hvitvinseddik
  • hvetemel
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Sjalottløk
1 stk
Tomat
1 stk
Restaurantsalat
100 g
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Olivenolje
½ ss
Seifilet
300 g
(Fisk)
Sitron
½ stk
Kapers
½–1 glass
Hvetemel
3 ss
(Hvete)
Smør
2 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
420 kcal
Fett:
13 g
Karbohydrater:
44 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt skallet av sitronen, og kutt fruktkjøttet i små terninger. Vend sitronterningene inn i smøret for en ekstra frisk smak.

Kok potetene i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
 Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skyll og kutt tomaten i store biter. Skyll salaten. Ha ½ ss eddik og ½ ss olivenolje i en serveringsskål, og krydre med litt salt og pepper. Vend tomaten, løken og salaten inn i dressingen.
 Ha 3 ss hvetemel på en tallerken. Krydre fisken med salt og pepper, og vend den i melet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side.  
 Skyll den halve sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Kutt sitronen i båter. Hell laken av kapersen.
 Ha 2 ss smør, kapersen og skallet fra sitronen i stekepannen med fisken, og skru ned til lav varme (se tips). Øs sitronsmøret og kapersen over fisken i omtrent 1 minutt, til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
Server sitronbåtene til retten.
God middag!