Pulled pork i pitabrød med frisk rødkålsalat og urtedressing
4.06 (256)
Under 30 min
8 Ingredienser
En saftig og smaksrik pulled pork-pita med langtidskokt mørt kjøtt i barbecuesaus, toppet med frisk råkostsalat og urtedressing er deilig hverdagskos.
En saftig og smaksrik pulled pork-pita med langtidskokt mørt kjøtt i barbecuesaus, toppet med frisk råkostsalat og urtedressing er deilig hverdagskos.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- pepper
Sous vide svinebog med jalapeno
300 g
Barbecuesaus
1 pakke
Grønt eple
1 stk
Rødkål
200–300 g
Lime
½ stk
Maiskorn
1 pakke
Fullkornspita
2–4 stk
Lett urtedressing
40–75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 660 kcal
- Fett: 18 g
- Karbohydrater: 86 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ikke er så glad i rå kål, kan rødkålen også dampes, stekes eller brukes i stuinger. Visste du at rødkålen får lillafargen sin fra antocyaner, som også finnes i blåbær? Den er rik på vitamin C, K og kostfiber, og er en kilde til B- vitaminet folat. En supergrønnsak som kan spises året rundt – ikke bare til jul.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Ha kjøttet og kraften fra pakken over i en ildfast form. Stek kjøttet i ovnen i 15–20 minutter. Riv kjøttet fra hverandre med to gafler. Rør inn barbecuesausen før servering. Server sausen ved siden av hvis du heller vil det.
Kutt eplet og rødkålen i tynne strimler. Bruk gjerne en mandolin hvis du har. Bland sammen eplet og rødkålen i en salatbolle, eller ha dem i hver sin serveringsskål. Smak til med salt, pepper og saft fra limen. Sil laken av maisen, og ha den over i en serveringsskål.
Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
Server urtedressingen til retten.
125 g Pitabrød: 1 stk Frisk kålsalat: 150 g Urtedressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!