Roede
Laktosefri
Soya- og ingefærbakt kyllinglår med syrlig spinat- og rødkålsalat og fullkornsris
3.87 (242)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Fullkornsris
135 g
Grillede kyllinglår med Provencekrydder
430 g
Rødløk
1 stk
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Vann
¼ dl
Rødkål
300 g
Lime
1 stk
Spinat
50 g
Tomater
2 stk
Sesamfrø
1 pakke
Sukker
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 676 kcal
- Fett: 25 g
- Karbohydrater: 75 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sausen kan varmes og serveres ved siden av. Ønsker du en litt søtere salat, kan du smake til med litt mindre limesaft, eller justere med litt mer sukker.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Legg kyllingen med skinnsiden opp i en stor ildfast form. Skrell og kutt rødløken i båter. Stek kyllingen og rødløken i ovnen i 15–20 minutter, til kyllingen er gjennomvarm. Hell soya- og ingefærsausen over kyllingen, og ha ¼ dl vann i formen, de siste 5 minuttene av steketiden.
Skyll og kutt rødkålen i tynne strimler. Ha rødkålen over i en salatbolle. Ha i saften fra limen, 1 ts sukker, litt salt og pepper. La rødkålen trekke i blandingen i omtrent 5 minutter. Skyll og tørk spinaten. Kutt tomatene i tynne skiver. Bland spinaten og tomatene sammen med kålen før servering. Topp med sesamfrøene.
Ha middagsrestene i en egnet beholder, og sett dem i kjøleskapet. Spis restene til lunsj eller middag dagen etter.
1 stk Ris: 100 g Salat: 150 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!