Roedeburger med biffkarbonader, hjertesalat, ovnsbakte potetskiver og lett urtedressing
Roede

Roedeburger med biffkarbonader, hjertesalat, ovnsbakte potetskiver og lett urtedressing

4.14 (85)
Under 30 min
9 Ingredienser
De ferdige karbonadene gjør at du bruker mindre tid på kjøkkenet. Kos deg med å dyppe de ovnsbakte potetene i frisk salsa og kremet urtedressing.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Urtemiks
½ pakke
Olje
1 ts
Rødløk
1 stk
Magre biffkarbonader
360 g
(Melk, Laktose)
Olje
1 ts
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Tomatsalsa
½ pakke
Lett urtedressing
40–75 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 773 kcal
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 87 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm karbonadene i stekeovnen i omtrent 10 minutter. Du kan også lage syltet rødløk: Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Vend inn løken, og la den trekke i laken frem til servering.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll og kutt potetene i skiver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, ønsket mengde av urtemiksen, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 Skrell og kutt rødløken i strimler (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødløken i 4–5 minutter, til den er gyllen. Legg rødløken over på en tallerken, og stek karbonadene i omtrent 4–5 minutter på hver side.
Kutt tomaten i skiver. Skyll og tørk salaten. Legg grønnsakene på en tallerken. 
 Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering. Server tomatsalsaen og urtedressingen til retten. 
 ½ stk Karbonade: 1 stk (90 g) Poteter: 100 g Grønnsaker: 100 g Dressing: 1 ss Salsa: 1 ss Energiinnhold: ca. 510 kcal.
God middag!