Kylling og hveterisotto med sopp, ovnsbakt brokkoli og syltet rødløk
Roede

Kylling og hveterisotto med sopp, ovnsbakt brokkoli og syltet rødløk

4.24 (738)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Brokkoli
1 stk
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sjampinjong
100 g
Mathvete
1 pakke
(Hvete, Gluten)
Hønsebuljong
½ pakke
Revet Grande Premium
½ pakke
(Melk, Laktose)
Olje
1 ts
Vann
3–4 dl
Grønt eple
1 stk
Revet Grande Premium
½ pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 654 kcal
  • Fett: 19 g
  • Karbohydrater: 73 g
  • Protein: 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kyllingen kan brunes raskt i en stekepanne for mer smak.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
 Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Skjær kyllingen i to på langs (se tips). Fordel brokkolien, kyllingen og kraften fra pakken i en ildfast form. Krydre med litt salt og pepper. Stek kyllingen og brokkolien i ovnen i omtrent 15 minutter. 
 Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Rens og kutt soppen i fire. Varm opp en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 2–3 minutter. Ha i løken og hvitløken, og stek videre i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett mathveten, hønsebuljongen og 3 dl vann, og kok opp. La mathveten småkoke under lokk i 10–12 minutter. Rør om underveis i koketiden. Vend inn Grande Premium-osten, og smak til med salt og pepper. Juster eventuelt risottoen med litt vann, til ønsket konsistens. 
 Skyll og kutt eplet i små terninger, og ha dem over i en liten skål. Server epleterningene og resten av Grande Premium-osten til retten. 
120 g Risotto: 100 Grønnsaker: 160 g Energiinnhold: ca. 450 kcal.
God middag!