Pulled jalapeño pork med krydret ris, maissalat og salsa verde
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Pulled jalapeño pork med krydret ris, maissalat og salsa verde

4.18 (175)
Under 30 min
11 Ingredienser
Dette kjøttet er så mørt at det nesten smelter i munnen. Med sprø salat og smakfull salsa, blir dette fort en favoritt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • vann
    • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
    • salt
    • pepper
    Sous vide svinebog med jalapeno
    300 g
    Pizzasaus
    1 pakke
    Røkt paprikakrydder
    ½ pakke
    Tyrkisk krydder
    1 pakke
    Fullkornsris
    135 g
    Olje
    1 ts
    Vann
    6 dl
    Hjertesalat
    1 stk
    Rødløk
    ½ stk
    Tomat
    1 stk
    Maiskorn
    1 pakke
    Salsa verde
    ½ pakke
    Lime
    1 stk
    Næringsbergening (per porsjon)
    • Energi: 677 kcal
    • Fett: 27 g
    • Karbohydrater: 74 g
    • Protein: 35 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Lag syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.

    Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
     Ha kjøttet og kraften fra pakken i en ildfast form, og rør inn pizzasausen og ønsket mengde av paprikakrydderet. Dekk formen med aluminiumsfolie, og stek kjøttet i ovnen i omtrent 15 minutter. Ta formen ut av ovnen, ta av folien, og riv kjøttet fra hverandre med to gafler. Stek formen i ovnen i omtrent 5 minutter til. 
     Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje og det tyrkiske krydderet. Stek krydderet og risen i omtrent 1 minutt. Tilsett 6 dl vann og litt salt, og kok opp. Skru ned til lav varme, og la risen småkoke under lokk i omtrent 20 minutter. Hell av eventuelle rester av vann. 
     Skyll og tørk hjertesalaten, og kutt den i strimler. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver (se tips). Skyll og kutt tomaten i terninger. Sil laken av maisen, og skyll den i kaldt vann. Bland sammen grønnsakene i en salatbolle, vend inn ½ pakke salsa verde, og krydre med litt salt og pepper.  
     Kutt limen i båter. Server limebåtene og resten av salsa verden til retten. 
    100 g Pulled pork m/saus: 140 g Salat: 150 Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
    God middag!