Roede
Laktosefri
Glutenfri
Pulled jalapeño pork med krydret ris, maissalat og salsa verde
4.18 (175)
Under 30 min
11 Ingredienser
Dette kjøttet er så mørt at det nesten smelter i munnen. Med sprø salat og smakfull salsa, blir dette fort en favoritt.
Dette kjøttet er så mørt at det nesten smelter i munnen. Med sprø salat og smakfull salsa, blir dette fort en favoritt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- vann
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Sous vide svinebog med jalapeno
300 g
Pizzasaus
1 pakke
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Fullkornsris
135 g
Olje
1 ts
Vann
6 dl
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Salsa verde
½ pakke
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 677 kcal
- Fett: 27 g
- Karbohydrater: 74 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Ha kjøttet og kraften fra pakken i en ildfast form, og rør inn pizzasausen og ønsket mengde av paprikakrydderet. Dekk formen med aluminiumsfolie, og stek kjøttet i ovnen i omtrent 15 minutter. Ta formen ut av ovnen, ta av folien, og riv kjøttet fra hverandre med to gafler. Stek formen i ovnen i omtrent 5 minutter til.
Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje og det tyrkiske krydderet. Stek krydderet og risen i omtrent 1 minutt. Tilsett 6 dl vann og litt salt, og kok opp. Skru ned til lav varme, og la risen småkoke under lokk i omtrent 20 minutter. Hell av eventuelle rester av vann.
Skyll og tørk hjertesalaten, og kutt den i strimler. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver (se tips). Skyll og kutt tomaten i terninger. Sil laken av maisen, og skyll den i kaldt vann. Bland sammen grønnsakene i en salatbolle, vend inn ½ pakke salsa verde, og krydre med litt salt og pepper.
Kutt limen i båter. Server limebåtene og resten av salsa verden til retten.
100 g Pulled pork m/saus: 140 g Salat: 150 Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!