Magre pølser med pannestekt spisskål, lettkremet potetsalat og tomatsalsa
Roede
Glutenfri

Magre pølser med pannestekt spisskål, lettkremet potetsalat og tomatsalsa

3.98 (264)
Under 30 min
8 Ingredienser
Et magrere, men like godt og smakfullt, alternativ til grillklassikeren pølser og potetsalat. Servert med saftig spisskål og frisk tomatsalsa.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Sjalottløk
1 stk
Lett urtedressing
75 g
(Melk, Laktose)
Urtemiks
1 pakke
Spisskål
½ stk
Magre kjøttpølser
400 g
(Sulfitt, Sennep, Melk, Laktose)
Olje
1 ts
Tomat
1 stk
Tomatsalsa
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 618 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 54 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

På grillen: Pensle kålen med litt olje eller margarin, og krydre den med salt og pepper. Grill eller stek pølser og kålen i 3–4 minutter på hver side. Pølsene skal være gjennomvarme og kålen lett gyllen og mør.

 Del potetene i to. Kok opp potetene i lettsaltet vann, og la dem småkoke i 15–20 minutter. Hell av vannet, og skyll potetene i kaldt vann.
 Skrell og finhakk sjalottløken. Bland sammen de kokte potetene med urtedressingen og sjalottløken. Krydre med urtemiksen, pepper og litt salt. 
Del spisskålen i båter uten å fjerne stilken. Snitt pølsene. 
Kutt tomaten i terninger og ha terningene over i en skål. Vend tomatsalsaen inn med tomatterningene. 
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje (se tips). Stek kålen i 3-4 minutter på hver side, til den er gyllen og mør. Krydre lett med salt og pepper. Legg kålen over på en tallerken. Stek pølsene i 3-4 minutter på hver side, til de er gjennomvarme. 
God middag! 
150 g Potetsalat: 150 g Kål: 100 g Salsa: 4 ss  Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!