Roede
Laktosefri
Glutenfri
Salsa verde- og appelsinbakt kyllinglår med quinoa og pannestekt squash
3.92 (305)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
Quinoamiks
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
3 dl
Salsa verde
½ pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Appelsin
½ stk
Grillede kyllinglår med Provencekrydder
430 g
Glutenfri soyasaus
½ pose
Vann
½ dl
Rødløk
½ stk
Squash
1 stk
Olje
1 ts
Appelsin
½ stk
Tomater
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 706 kcal
- Fett: 38 g
- Karbohydrater: 51 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kyllinglårene er ferdigstekte, og trenger derfor bare å gjennomvarmes før servering. De kan også grilles. Det smaker godt med tørkede rosiner eller aprikoser i quinoaen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok opp 3 dl vann og buljongen i en kjele. Skyll quinoaen i et dørslag, og la den småkoke under lokk på lav varme i omtrent 15 minutter. Sil av vannet, og la quinoaen dampe av seg i 5 minutter før servering.
Bland sammen salsa verden, det tyrkiske krydderet, saften fra halve appelsinen, soyasausen og ½ dl vann i en skål. Legg kyllinglårene i en ildfast form, og fordel sausen over. Stek kyllinglårene i ovnen i omtrent 15 minutter.
Skrell og del rødløken i båter. Skyll squashen. Del den først i to, og deretter i skiver på skrått. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i omtrent 5 minutter, eller til de er gylne. Krydre med litt salt og pepper.
Kutt tomatene og resten av appelsinen i terninger. Bland det sammen i en liten skål. Krydre med litt salt og pepper.
God middag!
1 stk Quinoa: 100 g Grønnsaker: 125 g Sjy: 2 ss Energiinnhold: ca. 540 kcal.
God middag!