Salsa verde- og appelsinbakt kyllinglår med quinoa og pannestekt squash
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Salsa verde- og appelsinbakt kyllinglår med quinoa og pannestekt squash

3.92 (305)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Quinoamiks
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
3 dl
Salsa verde
½ pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Appelsin
½ stk
Grillede kyllinglår med Provencekrydder
430 g
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Vann
½ dl
Rødløk
½ stk
Squash
1 stk
Olje
1 ts
Appelsin
½ stk
Tomater
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 706 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 51 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kyllinglårene er ferdigstekte, og trenger derfor bare å gjennomvarmes før servering. De kan også grilles. Det smaker godt med tørkede rosiner eller aprikoser i quinoaen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Kok opp 3 dl vann og buljongen i en kjele. Skyll quinoaen i et dørslag, og la den småkoke under lokk på lav varme i omtrent 15 minutter. Sil av vannet, og la quinoaen dampe av seg i 5 minutter før servering.
 Bland sammen salsa verden, det tyrkiske krydderet, saften fra halve appelsinen, soyasausen og ½ dl vann i en skål. Legg kyllinglårene i en ildfast form, og fordel sausen over. Stek kyllinglårene i ovnen i omtrent 15 minutter. 
 Skrell og del rødløken i båter. Skyll squashen. Del den først i to, og deretter i skiver på skrått. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i omtrent 5 minutter, eller til de er gylne. Krydre med litt salt og pepper. 
 Kutt tomatene og resten av appelsinen i terninger. Bland det sammen i en liten skål. Krydre med litt salt og pepper. 
God middag!
1 stk Quinoa: 100 g Grønnsaker: 125 g Sjy: 2 ss Energiinnhold: ca. 540 kcal.
God middag!