Roede
Kyllingburger
med ovnsbakte poteter, hjertesalat og barbecuesausNy oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser
Denne saftige kyllingburgeren er både smakfull og mettende. Kos deg med å dyppe potetene i ranchdressingen og barbecuesausen.
Denne saftige kyllingburgeren er både smakfull og mettende. Kos deg med å dyppe potetene i ranchdressingen og barbecuesausen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Bygg·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Bakepotet
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Olje
1 ts
Kyllingfilet
300 g
Urtemiks
½ pakke
Hjertesalat
½ stk
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Olje
1 ts
Hamburgerbrød
2 stk
Lett urtedressing
½ pakke
Barbecuesaus
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 622 kcal
- Fett:
- 16 g
- Karbohydrater:
- 71 g
- Protein:
- 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan lage syltet rødløk av rødløken hvis du heller vil det: Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt poteten i båter. Skrell og grovhakk hvitløken. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn hvitløken, litt olje, litt salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Del kyllingfiletene på langs. Krydre kyllingen med urtemiksen og litt pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side, til den er gyllen. La kyllingen hvile i noen minutter før servering.
Skyll og tørk hjertesalaten. Skrell rødløken, og kutt den og tomaten i skiver (se tips). Legg grønnsakene på en tallerken.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
Sett sammen kyllingburgere av hamburgerbrødene, kyllingen og grønnsakene. Server de ovnsbakte potetene, urtedressingen og barbecuesausen til.
125 g Brød: ½ stk Potet: 100 g Barbecuesaus: 1 ss Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 430 kcal.
God middag!