Kyllingburger med ovnsbakte poteter, hjertesalat og barbecuesaus
Roede

Kyllingburger med ovnsbakte poteter, hjertesalat og barbecuesaus

4.18 (221)
Under 45 min
10 Ingredienser
Denne saftige kyllingburgeren er både smakfull og mettende. Kos deg med å dyppe potetene i ranchdressingen og barbecuesausen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Bakepotet
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Olje
1 ts
Delt kyllingfilet
300 g
Urtemiks
½ pakke
Hjertesalat
½ stk
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Olje
1 ts
Hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Lett urtedressing
½ pakke
(Melk, Laktose)
Barbecuesaus
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 615 kcal
  • Fett: 14 g
  • Karbohydrater: 71 g
  • Protein: 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan lage syltet rødløk av rødløken hvis du heller vil det: Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt poteten i båter. Skrell og grovhakk hvitløken. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn hvitløken, litt olje, litt salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 Krydre kyllingen med urtemiksen og litt pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side, til den er gyllen. La kyllingen hvile i noen minutter før servering.
Skyll og tørk hjertesalaten. Skrell rødløken, og kutt den og tomaten i skiver (se tips). Legg grønnsakene på en tallerken.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
 Sett sammen kyllingburgere av hamburgerbrødene, kyllingen og grønnsakene. Server de ovnsbakte potetene, urtedressingen og barbecuesausen til.
125 g Brød: ½ stk Potet: 100 g Barbecuesaus: 1 ss Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 430 kcal.
God middag!