Roede
Laktosefri
Glutenfri
Minitacos med kyllingkjøttdeig, svarte bønner og mangosalsa
3.94 (303)
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø
Basisvarer:
- Olje
- vann
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Svarte bønner
1 pakke
Kyllingkjøttdeig
300 g
Tomatpuré
2 pakke
Three spice
½ pakke
Olje
1 ts
Vann
½ dl
Tomat
1 stk
Mangopuré
½ boks
Chiliflak
½ pakke
Lime
½ stk
Gul løk
1 stk
Koriander
1 bunt
Minitortillaer
½ pakke
Hjertesalat
1 stk
Lime
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 622 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 60 g
- Protein: 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Retten kan lages til en gryte, og serveres med ris til. Sprøstek tortillaene i stekeovnen med litt olje og krydder, og server dem til.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll de svarte bønnene i et dørslag. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter. Ha i tomatpuréen og de svarte bønnene, og stek videre i et par minutter. Krydre med litt salt og three spice krydderet. Tilsett ½ dl vann og la det hele stå på lav varme fram til servering.
Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen tomaten og mangopuréen i en skål. Smak til med saft fra halve limen, chiliflakene og litt salt.
Skrell og finhakk løken. Skyll korianderen, rist av vannet og grovhakk den. Bland sammen løken og korianderen i en skål.
Pakk inn tortillaene i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 5 minutter før servering (se tips). Skyll og kutt hjertesalaten i strimler. Kutt resten av limen i båter. Fyll lefsene og topp med litt saft fra limen og sesamfrøene.
2 stk Kylling og bønner: 150 g Salsa: 2 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal.
God middag!