20-30
Roede
Laktosefri
Fransk tomatisert fiskesuppe med sei, reker, grove pitabrød og aioli
Tomatisert fiskesuppe er en fransk klassiker, og det er lett å skjønne hvorfor. Smakfull, mager og mettende.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- skalldyr,
- fisk,
- hvete,
- rug
Basisvarer
- olje
- vann
- salt
- pepper
- sukker
Fiskesuppe
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Nepe
1 stk
Fennikel
1 stk
Reker (Skalldyr)
100 g
Seifilet (Fisk)
165 g
Hakkede tomater
1 boks
Fiskebuljong (Fisk)
1 pakke
Olje
1 ts
Vann
6 dl
Pitabrød
Fullkornspita (Hvete, Rug)
2–4 stk
Tilbehør
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 652 kcal
- Fett 19 g
- Karbohydrater 83 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag krutonger eller brødpinner av pitabrødene: Kutt brødene i biter, vend dem i litt olje og krydre med litt salt. Stek dem i ovnen i omtrent 8 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Fiskesuppe: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell gulrøttene og nepen, og skyll fennikelen. Kutt grønnsakene i terninger. Hell laken av rekene. Kutt fisken i grove terninger.
- Fiskesuppe, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene fra punkt 2 under omrøring i omtrent 4 minutter, til de er blanke. Ha i de hakkede tomatene, fiskebuljongen og 6 dl vann. Kok opp, og la suppen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper. Vend inn fisken, og la den trekke i suppen i 3–4 minutter før servering. Topp med rekene.
- Pitabrød: Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
- Tilbehør: Server aiolien til retten.
- Fiskesuppe: 500 g Pitabrød: 1 stk Aioli: 1 ts Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).