Glutenfri
Pannestekt torsk med stekt løk, ertepuré og urtedressing
4.16 (347)
Under 30 min
5 Ingredienser
En klassisk rett med smørstekt torsk, søt ertepuré, sprø potetbåter og pannestekt løk.
En klassisk rett med smørstekt torsk, søt ertepuré, sprø potetbåter og pannestekt løk.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Bakepotet
1 stk
Gul løk
1 stk
Torskefilet
165 g
Grønne erter
125 g
Smør
½ ss
Urtedressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 637 kcal
- Fett: 15 g
- Karbohydrater: 79 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt sukker eller honning i løken når du steker den. Det gjør den deilig og karamellisert.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt poteten i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 5 minutter, til den er gyllen. Smak til med salt og pepper. Ha løken over på et fat.
Kok ertene i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Sil av vannet, og tilsett ½ ss smør. Kjør ertene til en jevn puré med en stavmikser. Gi ertepuréen et raskt oppkok, og ta den av varmen. Smak til med salt og pepper.
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Krydre fisken med litt salt og pepper. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Server urtedressingen til retten.
God middag!