20-30
Glutenfri
Pannestekt torsk med stekt løk, ertepuré og urtedressing
En klassisk rett med smørstekt torsk, søt ertepuré, sprø potetbåter og pannestekt løk.
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte potetbåter
Bakepotet
1 stk
Pannestekt torsk og løk
Gul løk
1 stk
Torskefilet (Fisk)
165 g
Ertepuré
Grønne erter
125 g
Smør (Melk)
½ ss
Tilbehør
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 637 kcal
- Fett 15 g
- Karbohydrater 79 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt sukker eller honning i løken når du steker den. Det gjør den deilig og karamellisert.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte potetbåter: Skyll og kutt poteten i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Pannestekt torsk og løk: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 5 minutter, til den er gyllen. Smak til med salt og pepper. Ha løken over på et fat.
- Ertepuré: Kok ertene i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Sil av vannet, og tilsett ½ ss smør. Kjør ertene til en jevn puré med en stavmikser. Gi ertepuréen et raskt oppkok, og ta den av varmen. Smak til med salt og pepper.
- Pannestekt torsk og løk, fortsettelse: Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Krydre fisken med litt salt og pepper. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
- Tilbehør: Server urtedressingen til retten.