Elgkarbonader med fløtepoteter, ovnsbakte grønnsaker og rørte tyttebær
Glutenfri

Elgkarbonader med fløtepoteter, ovnsbakte grønnsaker og rørte tyttebær

4.15 (109)
Under 30 min
6 Ingredienser
Ovnsbakt rosenkål får et nydelig nøttepreg, og passer perfekt til det gode viltkjøttet med syrlige og rørte tyttebær.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Rosenkål
200 g
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Fløtepoteter
400 g
(Melk, Laktose)
Elgkarbonader (inneholder svin)
360 g
(Melk, Laktose)
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 661 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 60 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Riv gjerne litt ost over fløtepotetene, om du har. Du kan også blande rosenkålen med fløtepotetene.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Rens og kutt rosenkålen i to. Skrell og kutt gulroten mindre biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper.
 Ha fløtepotetene i en ildfast form. Stek fløtepotetene og grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til grønnsakene er gylne og fløtepotetene er gjennomvarme. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek elgkarbonadene i 2–3 minutter på hver side. 
Server de rørte tyttebærene til retten.  
God middag!